Kernkwadranten
Kernkwadranten
Tijdens een van de coachingslessen stonden wij stil bij de kernkwadranten van iedere klasgenoot. Om daarachter te komen zijn we een kaartspel gaan doen. De klas werd verdeeld in een aantal groepen waarbij je vervolgens kaarten ging uitwisselen.
verantwoordelijkheid tonen (kwaliteit), direct/agressief (valkuil), lui(allergie) en positief communiceren(uitdaging).
Toelichting: Als ik het heb over verantwoordelijkheid dan bedoel ik daarmee dat ik leiderschap wil hebben over een groep en dat ik mij daarin verantwoordelijk voel.
Ik kan ook vrij direct zijn, ik zeg vaak gelijk wat er in mij op komt. Soms vindt niet iedereen dat prettig wat ik goed kan begrijpen. Dat kan soms wat agressief overkomen wat eigenlijk totaal niet mijn bedoeling is.
Ik kan ook heel lui of 'ergens gen zin in hebben'. Dat heb ik bijvoorbeeld bij opdrachten die ik dan net voor de deadline inlever.
Ik moet beter gaan communiceren met studenten of werkgevers zodat ik een beter beeld heb van datgene dat zij willen vertellen of zeggen tegen mij. Vaak heb ik niet zin om altijd te bellen of om een gesprek aan te gaan. <- daar ligt een uitdaging voor mij.
Als laatste heb ik eigenwijs er nog in staan. Ik vind dat ik vrij eigenwijs ben en daar ook aan moet gaan werken. Ik neem niet zo snel iets van iemand anders iets aan en ga vaak mijn eigen weg. Voor mij is het daarom ook moeilijk om feedback te krijgen en dat te zien als 'opbouwende kritiek'.

Energiek(kwaliteit), negatief (valkuil), onverschillig (allergie) en empathisch (uitdaging).
Toelichting
Energiek: Ik kan heel energiek zijn, ik heb het dan bijvoorbeeld over andere studenten motiveren en stimuleren. Ook kan ik heel enthousiast zijn over een opdracht en me volledig inzetten in datgene. Dit is overduidelijk een kwaliteit van mij.
Negatief: Ik kan nogal negatief overkomen op andere studenten als zij bijvoorbeeld een opmerking maken en ik moet daar dan wat op zeggen dan is dat vaak negatief. Daar moet ik zeker aan gaan werken.
Onverschillig: Hier heb ik het vaak met mijn 2 docenten over gehad dat ik onverschillig over kan komen, in tegendeel zelfs dat is helemaal niet het geval! Maar dat is mijn houding hoe ik af en toe overkom naar mensen, dit zijn punten die ik mij heb ontwikkeld afgelopen periodes en ook feedback op heb gekregen.
Empathisch: Het laatste is empathie. Ik moet me veel meer in gaan leven in andere studenten of docenten. Ik vind het lastig om feedback te krijgen van docenten of studenten omdat ik dit dan vaak zie als kritiek, maar ik moet het juist gaan zien als opbouwende kritiek. Ik moet me dus veel meer in situaties en mensen gaan inleven.
