Blok 2.2
Verandertraject 2.
In blok 2.1 stond het praktijkleren in het teken van oriëntatie en het praktijkvraagstuk achterhalen (fase 1 van de Sportkunde waarde cyclus). Met het onderzoeken en ontwikkelen van oplossingen voor deze praktijkvraagstukken gaan we dit tweede blok verder. Het vraagstuk is helder, middels een werkbespreking is hier een Go op gegeven. Hoe ga ik traject inrichten, hoe komt het veranderontwerp er uit te zien? Wat ga ik creëren om verandering in gang te zetten. In deze ontwerp- en creatiefase kom je middels ontwerponderzoek tot de meest optimale strategieën, methoden en technieken die passen bij de aard van het vraagstuk en/of beoogde innovatie. Middels een presentatie van je prototype laat je zien welke product of dienst je ontwikkelt en implementeert in periode 3 en 4 en welke veranderingen je in de praktijk in gang gaat zetten. Als sportkundige benut je op adequate wijze kansen en manage je werk- en organisatieprocessen rondom het inrichten en uitvoeren van gepland sport- en beweegaanbod. Je toont initiatief, innovatiekracht en ondernemerschap. Hier ga je mee aan de slag in blok 2.2, drie dagen praktijkleren vanaf dit studieblok.
Resultaat van dit tentamen: 5,5
Sport en leiderschap.
Bij dit onderdeel ga je in verschillende praktijksituaties in verschillende geënsceneerde bewegingssituaties aan de slag. Centraal staat het leiding geven, sturen en richting geven aan beweging van jezelf en anderen.
Resultaat van dit tentamen: 6,8
Organisatieverandering SK6.
De inhoud van de body of knowledge (bok) vormt het noodzakelijk conceptueel kader voor de Sportkundige die in de wereld van sport, bewegen en gezondheid gaat werken. De kennis die je wordt aangereikt heeft een theoretisch en algemeen geldend karakter; dat wil zeggen dat deze kennis niet zo sterk verandert door de jaren heen. De body of knowledge geeft je hiermee een stevige basis voor de lange termijn.
Resultaat van dit tentamen: 6,8